Papua Nova Guinea // Diari del rodatge

Papua Nova Guinea // Diari del rodatge

Papua Nova Guinea // Diari del rodatge

Papua rep el nom de “the country of the unexpected”. Aquí, diuen, qualsevol cosa et pot sorprendre en qualsevol moment.
I així està sent. El primer gran contrast és que aquí hi ha la caldera Louise, un volcà que allotja una de les mines d’or més grans del món. D’aquí surten tones d’or cada setmana cap als mercats internacionals, de la mà de l’empresa que l’explota, l’australiana Newcrest. A pocs quilòmetres de tot aquest or, la misèria i la desnutrició són el paisatge constant.
Al poblat on hi ha instal·ada la minera, i on s’allotgen tots els seus treballadors, les condicions i comoditats són les de qualsevol país desenvolupat.
Més enllà de la valla de la mina, la població local viu sense electricitat, sense aigua corrent ni potable, i amb comportaments i hàbits ancestrals: des de l’alimentació, la vestimenta, fins a la ingesta constant i addictiva del combinat d’una llavor i una fulla anomenat “betelnut” que, ens diuen, té efectes lleugerament estimulants, però els deixa tota la boca, dents incloses, tenyida de vermell.
El David filma una dona mentre alimenta els porcs
El David filma una dona mentre alimenta els porcs
Aquí, ens expliquen, obertament, com “les dones són les que fan els treballs durs, les que més pes carreguen i transporten, les que cuinen, les que s’ocupen de les criatures, i alimenten els porcs” (animal molt preuat que es mata en ocasions i festes especials). “Mentrestant,” diuen, ” ells, els homes, senzillament, no fan res, jeuen i “masteguen betelnut”.
Si vols veure el trailer del documental “On acaben els camins” (“Where the roads end”), clica aquí.

About the Author

Leave a Reply